Menü
Gyógynövény és bio webáruház HerbaSarok.hu

herbasarok.hu | Információk | Kapcsolat | Szállítási információk |  Belépés |  Regisztráció

» Sütéshez-főzéshez » Liszt, dara

Csuta durum tésztaliszt


Csuta  

Tészták készítéséhez ajánlott, durumliszt.

Csuta durum tésztaliszt 1000 g Tészták készítéséhez ajánlott, durumliszt. 5999881955460 2018-10-25 Csuta Csuta durum tésztaliszt 1000 g

Vonalkód: 5999881955460
Egységár: 580 Ft/kg
Kiszerelés: 1000 g


580 Ft


Az árak 27% ÁFA-t tartalmaznak!Csuta durum tésztaliszt termékleírás


Durumbúzából különleges eljárással őrölt termék. Kiváló alapanyag tojás nélküli száraztésztához.
A durumbúza vagyis más néven keménybúza illetve üvegbúza lisztjét elsősorban száraztészták, palacsintatészták és pizzatészták készítéséhez használják. A durumbúza lisztje sárga festékanyagot (béta-karotin) is tartalmaz, ezért az ebből készült tészta tojás hozzáadása nélkül is sárga.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal valamint emésztést segítő rostokkal látja el. A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel, nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is kiválóan beilleszthető. Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, ezzel biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás. A durum liszt a sima lisztnél alacsonyabb "hamu" tartalmú liszt. A gabona héja őrléskor belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak. Mivel teljesen 100%-os tisztaságúra nem tudják letisztítani a lisztet, ezért kerül bele a lisztbe a héjból is.
A sima durumliszt finom őrlésű, mint a búzaliszt, a durum tésztaliszt durvább szemcséjű, majdnem mint a búzadara. Hogy mikor melyik használata előnyösebb, az az egyéni ízlésen alapszik.

Felhasználása:
száraztészták, palacsintatészták, pizzatészták készítéséhez.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 1420 kJ (338 kcal)